Úvod / Články / Malé občerstvenie nielen pre návštevu
Tlačiť

Malé občerstvenie nielen pre návštevu

Pripravte si vopred občerstvenie a už nemusíte odbiehať od rozbehnutého rozhovoru.

Malé občerstvenie nielen pre návštevu

Nedeľné odpoludnie, príjemné strávené chvíle s príbuznými alebo priateľmi, ktorých ste už dlhšie nevideli? Určite sa tešíte na novinky v ich životoch, na neúprosný boj v monopoloch alebo pri rozkladacom žolíku. Pripravte si vopred občerstvenie a už nemusíte odbiehať od rozbehnutého rozhovoru.

Môžete pustiť uzdu svojej fantázie a vykúzliť tradičné jednohubky s oškvarkovou nátierkou. Na jej prípravu budete potrebovať pár základných surovín, ktoré spolu vymiešate do peny.
Receptúra:
200 g mletých oškvarkov
1 lyžica masti
1 menšia cibuľa
1 -2 kyslé uhorky
1 strúčik cesnaku
3 lyžičky plnotučnej horčice
1/4 lyžičky zeleninového koreniaceho prípravku
Suroviny, ktoré je potrebné krájať – cibuľa, uhorky, cesnak – nakrájame na drobno, cesnak môžeme aj pretlačiť. Všetko spolu vymiešame. Ak by sme chceli dosiahnuť konzistenciu nadýchanej peny, volíme mixér. Natierame alebo striekame vreckom s ozdobnou špičkou na nakrájané bagety alebo rožky. Doplníme jednotlivé kúsky nakrájanou zeleninou a prichyťte ju napichovadlom. Nakoľko je v nátierke cesnak a cibuľa, je to skôr občerstvenie pre pánsku návštevu. Extra tip: majte v zásobe osviežujúce žuvačky.

Slávnostnejšia príležitosť ako sú narodeniny či oslava Nového roku si zaslúžia možno aj honosnejšie jednohubky. Skúste položiť kúsky údeného lososa na plátky tmavého chlebíka s tvarohovou nátierkou s kôprom. Aby kanapka držala tvar, nezabudnite použiť na prichytenie napichovadlá

Galéria k článku

K článku neboli pridané žiadne iné obrázky.

Komentáre k článku

Doposiaľ nebol pridaný žiadny komentár.

Komentáre môžu pridávať len registrovaní užívatelia.

Vybrané články

Prečo by ste nikdy nemali skladovať cibuľu so zemiakmi – plus ďalšie ovocie a zelenina, ktoré nejdú

Prečo by ste nikdy nemali skladovať cibuľu so zemiakmi – plus ďalšie ovocie a zelenina, ktoré nejdú

Všetko záleží na tom, ktoré druhy ovocia a zeleniny prirodzene vytvárajú etylén a ktoré absorbujú tento pre človeka…

Skladovanie paradajok: Patria do chladničky, alebo nie?

Skladovanie paradajok: Patria do chladničky, alebo nie?

Zase sú otlčené, bez chute alebo sú prezreté? Ako správne skladovať paradajky, podporiť ich dozrievanie? Majú paradajky…

Kapustnica vs zelňačka

Kapustnica vs zelňačka

Kyslú kapustu milujú nielen Slováci. Jej obľuba je vysoká aj u našich západných susedov v Česku. U nás prevláda…

Bohatý zdroj vlákniny a vitamínov - sušené ovocie

Bohatý zdroj vlákniny a vitamínov - sušené ovocie

Sušenie ovocia je šetrný spôsob spracovania úrody zo záhrady a v minulosti patrilo medzi najjednoduchšiu formu zachovania…

Nákupný košík