Malé občerstvenie nielen pre návštevu
Pripravte si vopred občerstvenie a už nemusíte odbiehať od rozbehnutého rozhovoru.

Nedeľné odpoludnie, príjemné strávené chvíle s príbuznými alebo priateľmi, ktorých ste už dlhšie nevideli? Určite sa tešíte na novinky v ich životoch, na neúprosný boj v monopoloch alebo pri rozkladacom žolíku. Pripravte si vopred občerstvenie a už nemusíte odbiehať od rozbehnutého rozhovoru.
Môžete pustiť uzdu svojej fantázie a vykúzliť tradičné jednohubky s oškvarkovou nátierkou. Na jej prípravu budete potrebovať pár základných surovín, ktoré spolu vymiešate do peny.
Receptúra:
200 g mletých oškvarkov
1 lyžica masti
1 menšia cibuľa
1 -2 kyslé uhorky
1 strúčik cesnaku
3 lyžičky plnotučnej horčice
1/4 lyžičky zeleninového koreniaceho prípravku
Suroviny, ktoré je potrebné krájať – cibuľa, uhorky, cesnak – nakrájame na drobno, cesnak môžeme aj pretlačiť. Všetko spolu vymiešame. Ak by sme chceli dosiahnuť konzistenciu nadýchanej peny, volíme mixér. Natierame alebo striekame vreckom s ozdobnou špičkou na nakrájané bagety alebo rožky. Doplníme jednotlivé kúsky nakrájanou zeleninou a prichyťte ju napichovadlom. Nakoľko je v nátierke cesnak a cibuľa, je to skôr občerstvenie pre pánsku návštevu. Extra tip: majte v zásobe osviežujúce žuvačky.
Slávnostnejšia príležitosť ako sú narodeniny či oslava Nového roku si zaslúžia možno aj honosnejšie jednohubky. Skúste položiť kúsky údeného lososa na plátky tmavého chlebíka s tvarohovou nátierkou s kôprom. Aby kanapka držala tvar, nezabudnite použiť na prichytenie napichovadlá
Galéria k článku
K článku neboli pridané žiadne iné obrázky.
Komentáre k článku
Doposiaľ nebol pridaný žiadny komentár.
Komentáre môžu pridávať len registrovaní užívatelia.